Data Studio gaat verder als Looker Studio

Recent heeft Google de naam van Data Studio veranderd in Looker Studio. Niet geheel uit het niets, in 2020 heeft Google namelijk het bedrijf Looker overgekocht. Er lijkt in eerste instantie weinig veranderd, maar toch is het belangrijk dat we er in deze blog dieper induiken.

Looker

Zoals gezegd ronde Google in 2020 de overname van Looker af. Ze betaalde hiervoor maar liefst 2,6 miljard dollar. Looker bood, net als Data Studio, een tool voor het inzichtelijk brengen van data in een dashboard. Het gaat hierin nog wel een stapje verder dan Google op het gebied van data warehousing en business intelligence. Ingewikkelde termen waar we nu niet verder op in gaan ;).

Wat gaat er veranderen aan Data Studio?

Momenteel is er naast de naam niet veel veranderd. Looker Studio biedt nog geen nieuwe features of en ziet er ook nog hetzelfde uit als Data Studio. Wel lanceert Google de Pro-versie. Deze biedt management opties, samenwerkingsmogelijkheden en SLA’s (contracten). Voor grote bedrijven met focus op privacy en AVG zou dit wel eens interessant kunnen zijn.

In de toekomst zal er echter wel wat gaan veranderen aan Looker Studio. Google gaat namelijk data modellen toevoegen, waarmee het steeds meer de Business Intelligence kant op gaat. Hierbij wordt het mogelijk om data van de gehele organisatie te verzamelen en samen te brengen in een dashboard.

En nu?

Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Ik houd jullie graag op de hoogte van de ontwikkelingen!